Over Ons | Kom wat meer te weten over onze geschiedenis

Etablissement ter bevordering van de onderlinge verstandhouding.

't Raedthuijs, taverne sinds 1989, dankt zijn naam aan de functie van dit gebouw sinds 1835, namelijk gemeentehuis. Sedert België onafhankelijk werd, bood het onderdak aan generaties burgervaders, sjampetters, secretarissen ook pastoors, meesters en juffrouwen.

De uitgelopen drempel aan de voordeur was jarenlang getuige van huwgrage koppeltjes, kersverse vaders, treurende familieleden, nieuwe en oude kortessemmenaren, schoolgaande kinderen. Hij lag er ook roerloos bij als er een slachtoffer van WO 1 of WO 2 werd binnengebracht. Mensen met goede raad (raadsheren) zowel als mensen die geen raad meer wisten stapten hier in en uit.

Toen het gebouw in 1976 bij de fusies der gemeenten te klein en te oud werd, verloor het zijn functie. Maar oud is niet versleten, en na een grondige opknapbeurt behield het toch een stukje van zijn glorie.

We hopen dat we U, die hier nog steeds binnen stapt, kunnen helpen met uw dorstige keel of uw hongerige maag of misschien met een beetje goede raad. En denk dan even aan die drempel die zoveel mensen gezien heeft die ons brachten tot wat we nu zijn. We wensen U een aangenaam verblijf!

Paulette, Jan, Jef, Bert & de medewerkers